Vindommens Småbåtssällskap

Vindommens Småbåtssällskap (VSS) är en ideell förening, som bildades år 1980, och har över 200 medlemmar i alla åldrar och från när och fjärran. Sällskapets målsättning är att främja intresset för sjösport och verka för att möjligheter skapas och bibehålles för att utöva sådan verksamhet.


VSS bedriver sin verksamhet vid sjön Vindommen i Hannäs socken i den sydöstra delen av Åtvidabergs kommun, närmare bestämt vid Fallaviken. Själva platsen där föreningen huserar kallas för Amandas Öga, kanske ett lite märkligt namn, men som härrör från en sägen.


Medlemmarna har lagt ner mycket möda för att skapa bryggplatser och badplats. Här kan du åka vattenskidor, fiska, bada eller sola.


Vattenskidåkning är ett nöje som passar både gammal som ung. Lyckan för en 7-åring, när han eller hon har kommit upp på skidorna för första gången, är obeskrivbar!Vår klubbholme, som från början bestod av snår och vass, har genom stora ideella arbetsinsatser förvandlats till en liten idyll i all sin småskalighet. Här har vi anlagt en badstrand med plats för både lek och avkoppling. I bakgrunden ligger utflyktsbåten Amanda förtöjd. Längst ut på piren finns även en fyr som vägleder Amandas besättning mörka höstkvällar.


Tänk Dig en ljummen sommarkväll. Någon tar båten för att dra en gös. Ungdomarna testar senaste tricket på vattenskidan. Några har tänt brasan och tar sig tid att filosofera över livets behagligheter. Det är sådant man minns när höstmörkret och kylan tar överhanden.


Välkommen till VSS!